schengen visa

توضیحات اجمالی

شِنگن به مجموعه کشورهای اروپایی اطلاق می‌شود که تحت پیمانی به نام شنگن ، قوانین واحد و یکپارچه ای  برای قوانین و مقررات مرزی و مسافرتی خود، وضع کرده‌اند. طبق همین پیمان، تمامی مردم کشورهای خارج این اتحادیه، برای سفر به این مناطق و ماندن در آنها، باید ویزایی به نام ویزای «شنگن» (Schengen Visa)  تهیه کنند.

مراحل اخذ ویزای شنگن

متقاضیانی که به ناحیه شنگن سفر می کنند، (حتی کودکان و نوزادان) باید فرم تقاضای ویزا که در وبسایت سفارت قرار داده شده، تکمیل کنند و علاوه بر آن، به طور آنلاین، قرار مصاحبه را مشخص نمایند. پس از مشخص شدن زمان مصاحبه ، متقاضی باید در سفارت حضور پیدا کرده ، مدارک خود را تحویل دهد، مصاحبه را انجام داده و اطلاعات بیومتریک را که شامل عکس و اثر انگشت می شود ، ارائه دهد.

 

انواع ویزای شنگن

  • ویزای توریستی یا گردشگری
  • ویزای بازدید از اقوام/ دوستان
  • ویزای تحصیلی
  • ویزای تجاری
  • ویزای ترانزیت فرودگاهی
  • ویزای کودکان
  • ویزای مقامات رسمی
  • ویزای فرهنگی- ورزشی
  • ویزای پزشکی

متقاضیانی که تنها هدفشان از سفر به این ناحیه گردشگری است ، باید ویزای توریستی شنگن تهیه کنند. اعتبار این ویزا از چند روز تا ۳ ماه است.

موسسه حقوقی و بین المللی پارسا ارائه دهنده مشاوره و اخذ ویزای توریستی ( شنگن ، کانادا )

  • مدارک مورد نیاز برای ویزای شنگن

 

  • مدارک شناسایی شامل :

 

  1. گذرنامه معتبر با حداقل اعتبارِ شش ماه بیشتر از تاریخ ویزای درخواستی
  2. شناسنامه معتبر
  3. فرم درخواست ویزای شنگن
  4. کپی از صفحات اول و دوم پاسپورت به همراه صفحاتی که در آن ها مهر ویزا خورده است.
  5. دو قطعه عکس پرسنلی ۴*۳ بدون ویرایش و روتوش، رنگی ( نباید سیاه و سفید باشد) و مربوطه به نهایتا دو ماه پیش.
  6. در صورتی که متقاضی از طریق شهروندی یا فردی که در این ناحیه اقامت دارد، دعوت شده است، ارائه دعوت نامه الزامی می باشد فرد دعوت کننده باید دعوت نامه را همراه با تصویر مدارک شناسایی خود( شامل گذرنامه یا شناسنامه معتبر و اگر اقامت آن کشور را دارد ، اجازه اقامت ) ارسال کند.

 

  • مدارک شغلی

 

  1. برای مدیران و اعضای هیات مدیره شرکت ها: اصل و کپی آخرین روزنامه رسمی( که آخرین تاریخ آن بیش از سه سال نباشد و حاوی اطلاعاتی در رابطه با ثبت و تاسیس شرکت باشد). همچنین متقاضی باید یک روزنامه رسمی جدید مبنی بر تغییرات احتمالی شرکت و یا ادامه فعالیت شرکت علی رغم عدم ثبت تغییرات ارائه کند.
  2. برای مشاغل آزاد: اصل و کپی ترجمه جواز کسب و کارت بازرگانی معتبر
  3. برای کارمندان بخش دولتی: اصل و کپی ترجمه رسمی آخرین حکم کارگزینی، لیست پرداختی بیمه( شش ماه اخیر) و یا کارت پرسنلی( به طور کلی مدرکی که ثابت کند فرد در آن شرکت مشغول به کار می باشد)

برای کارمندان بخش خصوصی: اصل و کپی گواهی اشتغال به کار روی سربرگ رسمی شرکت

 

  • مدارک مالی

 

  1. اصل و کپی مدارک مالی
  2. پرینت گردش سه ماهه اخیر حساب جاری فرد با مهر و امضای بانک
  3. ضمانت نامه بانکی که از طرف شخص دعوت کننده نزد یکی از بانک ها یا شرکت های بیمه ای که برای متقاضی تهیه می شود.
  4. کارت اعتباری بین المللی شخصی

 

  • مدارک و اسناد ملکی
  1. ارائه سند ملکی( چنانچه متقاضی قادر به ارائه آن باشد)

 

  • مدارک تکمیلی
  1. اصل و کپی بیمه مسافرتی با پوشش حداقل ۳۰.۰۰۰ یورو
  2. اصل و کپی بلیط هواپیما یا رزرو بلیط
  3. اصل و کپی رزرو هتل و برنامه سفر

 

  • اطلاعات تکمیلی

 

لازم به ذکر است تمامی مدارک باید به زبان انگلیسی ترجمه شوند.

کلیه مدارک باید به صورت کاغذی به متصدی باجه سفارت تحویل داده شوند. بنابراین نباید هرگونه مدرکی به کنسولگری از طریق ایمیل ارسال کنید و تنها تعیین وقت مصاحبه خود را به صورت آنلاین انجام دهید. چون هیچ کدام از مدارکی که به صورت الکترونیکی  به کنسولگری فرستاده شده اند بررسی نشده و بلافاصله حذف خواهند شد.

اگر به صورت گروهی یا خانوادگی سفر می کنید، هر یک از اعضاء باید به صورت جداگانه و شخصی درخواست ویزا دهند.

هم چنین تمامی افراد بالای ۱۲ سال در طول ثبت اطلاعات بیومتریک انگشت نگاری می شوند.

هرچه مدارک ارائه شده کامل تر باشند و متقاضی برای پاسخ به سوالاتی که در مصاحبه حضوری پرسیده می شود تسلط بیشتری داشته باشد، شانس  وی دریافت ویزا بیشتر می شود.

 

  • هزینه دریافت ویزا

 

هزینه ویزای عادی : ۶۰ یورو

نکته اینکه  همسر، پدر و مادر و فرزندان شهروندان اتحادیه اروپا نیازی به پرداخت این هزینه ندارند.

 

  • زمان لازم برای صدور ویزا

 

پس از تحویل مدارک به سفارت، بررسی اولیه مدارک حدود سه تا چهار هفته طول می کشد. پاسپورت شما در این مدت برای بررسی در سفارت کشور مورد نظر باقی می ماند و سفارت نیز در قبال مدارک دریافتی به شما رسید می دهد. هنگام مراجعه های بعدی به سفارت باید این رسید را همراه خود داشته باشید. هم چنین هزینه هایی که برای بررسی درخواست به سفارت می پردازید به هیچ عنوان به شما پس داده نمی شود.