work in finland

مهاجرت کاری فنلاند

 

در این بخش سعی داریم که درباره موضوع مهاجرت به کشور فنلاند از طریق ویزای کار اطلاعاتی را مختصراً شرح دهیم، همچنین مطالبی درباره اقتصاد، نیروی کار، اخذ ویزای کار کشور فنلاند و کاریابی کشور فنلاند مورد بررسی واقع می شود.

جمهوری فنلاند کشوری است در شمال اروپا و در منطقه اسکاندیناوی که حدود ۵٫۵ میلیون نفر جمعیت دارد، پایتخت و بزرگترین شهر آن شهر هلسینکی است.

شهر هلسینکی یکی از برترین شهرهای دنیا از لحاظ کیفیت زندگی می باشد. شهرهای وانتا، اسپو و سیپو در مجاورت شهرهِلسینکی می باشند. واحد پول کشور فنلاند یورو است.

متقاضیان خارجی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیاز به اخذ مجوز کار ندارند تا بتوانند مشغول به کار به صورت تمام وقت در کشور فنلاند شوند، با این حال برخی از ملیت ها نیاز به ثبت نام در اداره استخدامی کشور فنلاند دارند. برای مدت ۳ ماه، شهروندان اتحادیه اروپا می توانند در کشور فنلاند ساکن و مشغول به کار شوند و در صورتی که قصد ماندن برای بیش از ۳ ماه در کشور فنلاند را داشته باشند، باید خود در محل اقامتشان در کشور فنلاند به مرکز پلیس محلی مراجعه و ثبت نام داشته باشند.

شهروندان خارجی غیر اتحادیه اروپا بایستی برای اخذ ویزای کاری کشور فنلاند و اقامت این کشور از طریق اداره مهاجرت کشور فنلاند اقدام داشته باشند تا بتوانند وارد خاک کشور فنلاند شده و مشغول به کار نیز شوند.

متقاضیانی که شهروند کشورهای غیر اتحادیه اروپا هستند و قصد دارند در محل کار خود در کشور فنلاند ساکن شوند، باید “اجازه اقامت برای یک فرد شاغل” را بدست آورند. دارنده مجوز اقامت کاری کشور فنلاند حق دارد که اشتغال خود را تغییر دهد، در صورتی که هنوز در زمینه تخصص اصلی خود مشغول به کار باشد، یعنی همان تخصصی که در ابتدا مجوز آنرا گرفته است.

مجوز اقامت کشور فنلاند می تواند به صورت یک مجوز دائم یا موقت باشد.

اجازه اقامت دائم – برای مدت زمانی نامحدود اعطا می شود در صورتی که تمام شرایط رعایت شده باشد. شرایط اصلی این است که متقاضی برای مدت حداقل ۴ سال بدون وقفه در کشور فنلاند اقامت داشته باشد.

اجازه اقامت موقت – با توجه به مدت زمان اعتبار مجوز کاری کشور فنلاند، متقاضیان خارجی می توانند اقامت موقت در کشور فنلاند با کار کردن داشته باشند. اعتبار اولیه یک مجوز ثابت در مدت یک سال است، که قابل تمدید است. اگر شما دارنده مجوز “مستمر” هستید، پس مجاز به تمدید آن به مدت ۴ سال دیگر می باشید، اما اگر شما دارنده مجوز “موقت” هستید، می توانید این ویزا را فقط برای یک سال تمدید کنید.

اگر به شما اجازه اقامت کاری کشور فنلاند داده شده است، پس خانواده شما معمولاً می تواند درخواست اجازه اقامت را بر اساس روابط خانوادگی ارائه کند و اجازه اقامت کشور فنلاند را بدست آورد.

شما معمولاً نمی توانید در کشور فنلاند با اجازه اقامت اعطا شده به شما در کشور دیگری کار کنید، مخصوصا اگر قصد دارید بیش از ۹۰ روز کار داشته باشید. با این حال، شما فقط نیاز دارید که اجازه اقامت یا ویزای دیگری صادر شده توسط یک کشور دیگر عضو شنگن را داشته باشید.

اگر متقاضی خارجی مدرک تحصیلی خود را در کشور فنلاند اخذ کند، در این صورت می تواند اجازه اقامت موقت جهت درخواست کار را دریافت کند، که این اجازه اقامتی را فقط برای تمدید اقامت دانشجویان، می توان صادر کرد. متقاضی بایستی پیش از اتمام اعتبار اجازه اقامت دانشجویی خود، برای اجازه اقامت تقاضا نماید. این اجازه اقامت حداکثر به مدت یک سال به متقاضی داده می شود، و فقط یکبار می توان این اجازه را دریافت داشت. درصورت یافتن محل کار در طول مدت اجازه اقامت، متقاضی می تواند بلافاصله کار خود را آغاز کند. البته متقاضی باید قبل از اتمام تاریخ اعتبار اجازه اقامت برای درخواست کار، اجازه اقامت دیگری را درخواست کند. متقاضی خارجی که مدرک تحصیلی خود را در کشور فنلاند دریافت کرده باشد، برای دریافت اجازه اقامت، نیازی به تصمیم اداره کسب و کار کشور فنلاند ندارد.

در موارد ذیل بدون داشتن اجازه اقامت می توان مشغول به کار در کشور فنلاند شد:

اگر متقاضی خارجی دعوتنامه ای رسمی از نهاد یا شخصی معتبر داشته باشد.

اگر متقاضی خارجی قراردادی رسمی برای انجام کار ترجمه، تدریس، کارشناسی و یا داوری مسابقات ورزشی برای حداکثر سه ماه در کشور فنلاند داشته باشد.

اگر متقاضی خارجی برای کار چیدن میوه های ریز جنگلی، سبزیجات و ریشه های خوراکی به کشور فنلاند بیاید و کار او حداکثر سه ماه طول بکشد.

برای متقاضیان پناهندگی با گذرنامه معتبر، در صورتیکه از تاریخ درخواست پناهندگی شان سه ماه گذشته باشد، می توانند بدون اجازه اقامت، مشغول به کار شوند.

برای متقاضیان پناهندگی که گذرنامه معتبر ندارند، در صورتیکه ۶ ماه در کشور فنلاند اقامت داشته باشند، پس می توانند بدون اجازه اقامت، مشغول به کار شوند.

ویزای کار در کشور فنلاند

ویزای کار در کشور فنلاند

متقاضی خارجی پس از جستجوی کار و یافتن فرصت کاری در سازمان یا شرکتی معتبر در کشور فنلاند می تواند تقاضای اجازه اقامت کشور فنلاند از طریق کار را به کنسولگری و سفارت کشور فنلاند ارائه دهد.

متقاضی می تواند از طریق اینترنت به سرور اصلی Enterfinland.fi  مراجعه کرده و فرم تقاضا برای اقامت از طریق کار در کشور فنلاند را تکمیل می کند، همچنین با هماهنگی قسمتی از این فرم نیز توسط کارفرما تکمیل می شود و سپس برای کنسول کشور فنلاند فرستاده می شود تا بررسی شود.

اگر قصد دارید از طریق کار به کشور فنلاند مهاجرت نمائید، وکلای کاردان و مجرب مؤسسه حقوقی بین المللی پارسا شما را در نیل به این هدف یاری می‌نمایند. اولین قدم برای شروع این پروسه تکمیل کردن فرم رایگان ارزیابی کاری می باشد.